Ulica Miloša Alexandra Bazovského, Trenčín

Vladimir Gábor

Trenčín

Lokalita: Sídlisko Juh

Táto ulica nachádzajúca sa na najväčšom sídlisku v Trenčíne je pomenovaná podľa významného slovenského maliara a grafika Miloša Alexandra Bazovského. Bazovský z Trenčína nepochádza, no presťahoval sa tam v roku 1964 a o štyri roky na Kukučínovu ulicu 49 a neskôr tu aj zomrel a bol pochovaný. Trenčínom sa inšpiroval aj vo svojej umeleckej tvorbe aj napriek postupujúcej chorobe – zameriaval sa na slovenskú krajinu (často vyobrazuje slovenský vidiek, tradičné scény a krajinu) a dedinský život, pričom jeho diela charakterizovala živá farebnosť a zjednodušovanie tvarov. Odráža hlbokú reflexiu slovenskej kultúry a dedičstva.

Rok po jeho smrti vzniká Oblastná galéria Miloša Alexandra Bazovského, ktorej základom sú práve jeho diela. Táto galéria dodnes sídli v Trenčíne na ulici Palackého pod menom Galéria M.A. Bazovského. Bazovský svojou tvorbou prispel k rozvoju moderného slovenského výtvarného umenia a Trenčín, ako miesto jeho neskoršieho života, má významné miesto v jeho životopise a kariére. Jeho pobyt v meste a tvorba z tohto obdobia prispeli k kultúrnej histórii Trenčína.

Kvalita bývania

Ulica Miloša Alexandra Bazovského susedí s ulicou Vansovou a Liptovskou. Blízko nej sa nachádza Materská škola, Workout park, ale aj detské ihrisko, takže je vhodná napríklad aj pre rodiny s deťmi a keďže je vzdialená chvíľu cesty od hlavnej cesty, nie je ani príliš rušná. Za 6 minút cesty sa dostanete do nákupného centra Južanka, ktoré ponúka hlavne potraviny, lekáreň, kníhkupectvo, drogériu, ale aj reštaurácie, kaviarne, detský kútik alebo fitness centrum. Súčasťou Južanky je aj zdravotné stredisko. Pri nákupnom centre sa nachádza taktiež autobusová zastávka Gen. Svobodu.

Byty a domy na predaj na ulici Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne

  • REWIN reality Vám ponúka na predaj 3 izbový byt o výmere 70 m² nachádzajúci sa na 5. poschodí vo vyhľadávanej lokalite na Ulici Bazovského v Trenčíne v mestskej časti Juh. K bytu prislúcha aj priestranná loggia o výmere 5 m², pivnica a 2x komora.   …

#Ulice v Trenčíne

Photo of author

Vladimir Gábor

Realitný maklér s dlhoročnými skúsenosťami v predaji a kúpe nehnuteľností.

Vložiť komentár