MHD v Trenčíne už v Google mapách

Vladimir Gábor

Trenčín

Mestská hromadná doprava v Trenčíne dostáva moderný digitálny kabát. Služba Google Transit, ktorá umožňuje plánovanie ciest verejnou dopravou cez Google Maps, teraz zahŕňa aj údaje MHD Trenčín. Táto novinka prináša veľké výhody, najmä pre návštevníkov mesta, ktorí tak získavajú jednoduchší prístup k informáciám o verejnej doprave.

„Po niekoľkých mesiacoch príprav je táto novinka verejnosti sprístupnená. Kliknutím na ikonku príslušnej zastávky priamo v mape je možné zobraziť najbližšie odchody spojov z tejto zastávky. Linky MHD je taktiež možné zahrnúť do vyhľadávania spojenia medzi dvoma bodmi, ktorými môže byť adresa, objekt alebo miesto na mape. Výhodou je, že používateľ nemusí vopred poznať názvy zastávok, ktoré použije,“ uviedol Vladimír Šimko, koordinátor dopravy Transdev Trenčín.

Trenčín v Google mapách

Pre turistov a nových obyvateľov Trenčína je táto integrácia skutočným požehnaním. V situácii, keď sa ocitnú stratení v neznámom meste, už nemusia tápať a hľadať potrebné informácie na viacerých miestach.

Stačí zopár kliknutí v mobilnej aplikácii Google Maps, a cestovné poriadky trenčianskej MHD sa im zobrazia priamo na obrazovke.

Okrem Google Transit môžu obyvatelia a návštevníci využívať aj niekoľko ďalších externých vyhľadávačov pre plánovanie ciest MHD Trenčín.

Potrebujete oceniť nehnuteľnosť pred predajom, alebo pre dedičské konanie?

Kontaktujte ma a pomôžem Vám.

0903 618 307 info@vladimirgabor.sk

Cestovné poriadky sú dostupné na stránkach CP.sk, iMHD, UBIAN a ďalšie. Mobilné aplikácie ako BUS Trenčín poskytujú podrobný prehľad odchodov a spojení medzi dvomi zvolenými zastávkami.

S novým prístupom v Google Maps nie je nutné zdĺhavo vyhľadávať malými písmenkami napísané názvy zastávok ani si pamätať, kde sa nachádzajú. Stačí jednoducho zadať cieľovú adresu alebo miesto a systém vám sám ponúkne najrýchlejšie a najpohodlnejšie spojenie.

Zapojenie MHD Trenčín do systému Google Transit je významný krok vpred v oblasti moderných technológií, ktorý zjednoduší život mnohým obyvateľom aj návštevníkom mesta. Transparentný a ľahko dostupný prístup k informáciám o verejnej doprave môže významne ovplyvniť komfort cestovania a podporiť využívanie mestskej hromadnej dopravy v Trenčíne.

Trenčín, ktorý už je otvoreným a moderným mestom, týmto krokom potvrdzuje svoju vyspelosť v oblasti inteligentných riešení a prístupu k najnovším technológiám.

zdroj Mesto Trenčín, Erika Ságová: MHD Trenčín už aj na mapách Google

#bývanie

Photo of author

Vladimir Gábor

Realitný maklér s dlhoročnými skúsenosťami v predaji a kúpe nehnuteľností.

Vložiť komentár