Investičný výber: byty v Novej Dubnici 09/2024

Vladimir Gábor

Investičný výber

(aktualizácia: 2024-10-19 23:09:26)

V tomto mesačnom prehľade som sa zameral na investičné príležitosti v Novej Dubnici za september 2024. Snažil som sa vybrať zaujímavé nehnuteľnosti s dobrým pomerom ceny a kvality v atraktívnych lokalitách mesta.

Celkovo som našiel len niekoľko relevantných ponúk, čo naznačuje, že trh s nehnuteľnosťami v tejto oblasti je momentálne menej aktívny. Medzi vybranými ponukami sú byty rôznych veľkostí a v rôznom stave, od pôvodného až po čiastočne zrekonštruované.

Ak máte záujem o podrobnejšie informácie alebo pravidelné prehľady investičných príležitostí, neváhajte ma kontaktovať. Ja alebo moji kolegovia z regiónu vám radi pomôžeme s výberom vhodnej nehnuteľnosti.

Janka Kráľa, 1 izbový byt, Pôvodný stav, Nová Dubnica: 66 900,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Jednoizbový byt s lodžiou sa nachádza v panelovom bytovom dome, ktorý prešiel obnovou zateplenia a revitalizáciou ústredného kúrenia a teplej vody. Byt je v pôvodnom stave, má však plastové okná. Výhodami sú príjemná obytná ulica s pekným výhľadom z lodžie a zokruhovaná dispozícia s predelenými miestnosťami. Rizikami môžu byť potreba čiastočnej rekonštrukcie a vyššie mesačné náklady pre jednotlivca vzhľadom na veľkosť bytu.

Okrem výhodnej lokality v meste a atraktívneho výhľadu je pozitívom bytového domu kompletná obnova zateplenia a systémov vykurovania a teplej vody. Byt ponúka praktickú zokruhovanú dispozíciu s oddelenými miestnosťami a bezproblémový prístup aj pre imobilných obyvateľov. Kupujúci už nemusí investovať do výmeny okien. Na druhej strane bude potrebné počítať s čiastočnou renováciou vnútorných priestorov a zariadenia bytu podľa vlastných požiadaviek.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 36 m² s cenovkou 1 858 €/m².

Ponuková cena je približne rovnaká ako mediánová cena, ktorá je 1 858 €/m². Byty s touto konfiguráciou obvykle stoja okolo 66 888 €.

Napriek tomu odporúčam negociovať zľavu vo výške cca 3 344 €, aby kupujúci získal lepšiu cenu.

Petra Jilemnického, 2 izbový byt, Čiastočná rekonštrukcia, Nová Dubnica: 120 000,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Tento útulný 2-izbový byt v Novej Dubnici ponúka príjemné pokojné bývanie v obklopení zelene. S čiastočnou rekonštrukciou ako plastové okná, nová dlažba a dvere, byt už vyžaduje len menšie úpravy podľa vlastných predstáv. Výhodou sú slnečné priestory s výhľadom, centrálne vykurovanie a občianska vybavenosť v okolí. Nevýhodou je len francúzsky balkón, ktorý by sa dal na náklady majiteľa vybudovať.

Bytový dom bol revitalizovaný, má internet aj upratovanie spoločných priestorov. S mesačnými nákladmi 140 eur by mohol byť vhodnou voľbou pre jednotlivcov či menšiu rodinu hľadajúcu pokojné bývanie.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 56 m² s cenovkou 2 143 €/m².

Mediánová cena €/m² bytov rovnakého druhu, stavu a na rovnakej ulici je 2 000 €. Byty s rovnakou výmerou tu teda obvykle stoja 112 000 €.

Vzhľadom na to stačí už len mierna zľava napríklad vo výške 8.008 €, aby ste získali výhodu.

Potrebujete oceniť nehnuteľnosť pred predajom, alebo pre dedičské konanie?

Kontaktujte ma a pomôžem Vám.

0903 618 307 info@vladimirgabor.sk

Cena je vyššia o 143 € na m², čo je 7 %. Byt je teda drahší o 8 008 € v absolútnej hodnote. Určite odporúčam negociovať o zľave.

Optimálne zníženie ceny by bolo na úroveň 1 900 €/m², aby cena bola nielen konkurenčná k podobným bytom, ale aby bola dosiahnutá aj dodatočná výhoda v ďalšej zľave naviac. Také rokovanie môže byť samozrejme náročné. Kúpna cena bytu by potom mala byť 106 400 €, čo znamená zníženie o 13 600 € v porovnaní s ponukovou cenou.

Petra Jilemnického, 2 izbový byt, Čiastočná rekonštrukcia, Nová Dubnica: 120 000,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Byt v dobrej lokalite s občianskou vybavenosťou a atraktívnymi výhľadmi. Prešiel čiastočnou rekonštrukciou, ale jadro si vyžaduje investície na modernizáciu. Bytový dom po revitalizácii. Výhodou je orientácia a svetelnosť, mesačné náklady sú primerane nízke.

Príťažlivá pokojná lokalita v meste s výbornými výhľadmi. Plná občianska vybavenosť v okolí. Byt prešiel čiastočnou rekonštrukciou – nové rozvody, plastové okná, podlahy. Potrebuje investíciu do rekonštrukcie jadra podľa preferencií. Svetlý priestranný dispozíciou 2+kk. Bytový dom po revitalizácií fasády, strechy a spoločných priestorov. Výhodná orientácia na svetové strany. Primerane nízke mesačné náklady na bývanie.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 56 m² s cenovkou 2 000 €/m².

Ponuková cena je približne rovnaká ako mediánová cena, ktorá je 2 000 €/m². Byty s touto konfiguráciou obvykle stoja okolo 112 000 €.

Napriek tomu odporúčam negociovať zľavu vo výške cca 5 600 €, aby kupujúci získal lepšiu cenu.

Petra Jilemnického, 2 izbový byt, Čiastočná rekonštrukcia, Nová Dubnica: 120 000,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Tento útulný 2-izbový byt s čiastočnou rekonštrukciou poskytuje pohodlné bývanie v pokojnej lokalite mesta Nová Dubnica. Medzi jeho výhody patrí vzdušný priestor, slnečný charakter, orientácia na výhodné svetové strany, blízkosť prírody i kompletnej občianskej vybavenosti. Nevyžaduje väčšie investície, ponúka priestor na vlastnú modernizáciu bytového jadra. Bytový dom je zateplený, má novú strechu a výťah. Mesačné náklady na byt a služby sú primerane nastavené.

Lokalita vhodná na bývanie rodín s čistým životným prostredím, dobrou dostupnosťou a všetkými potrebnými zariadeniami. Okolie ponúka ďalšie možnosti športového vyžitia i relaxu. Byt môže slúžiť aj na investičné účely a prenájom.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 56 m² s cenovkou 1 875 €/m².

Mediánová cena €/m² bytov rovnakého druhu, stavu a na rovnakej ulici je 2 000 €. Byty s rovnakou výmerou tu teda obvykle stoja 112 000 €.

Ponuková cena je nižšia o 125 € na m². Byt je lacnejší o cca 6 % , resp. 7.000 € v porovnaní s mediánovou cenou.

Tento investičný výber vychádza každý prvý deň v mesiaci a referuje o ponukách za predchádzajúci mesiac, ktoré boli v čase písania ešte aktívne. Je možné, že po jeho vydaní sa ich stav zmenil – môžu už byť rezervované, predané, alebo stiahnuté z predaja. Ak chcete dostávať viac investičných príležitostí a častejšie, kontaktujte ma. Cenová analýza slúži len pre lepšiu a rýchlejšiu orientáciu v záplave ponúk. Na kvalitné posúdenie ponuky, je potrebná osobná obhliadka nehnuteľnosti najlepšie s kvalifikovaným realitným maklérom. Niektoré drahšie byty môžu byť výbornou kúpou a naopak, lacný alebo zľavnený byt ešte neznamená dobrú kúpu.

Photo of author

Vladimir Gábor

Realitný maklér s dlhoročnými skúsenosťami v predaji a kúpe nehnuteľností.