Investičný výber: byty v Dubnici nad Váhom 09/2024

Vladimir Gábor

Investičný výber

(aktualizácia: 2024-10-19 23:09:26)

V tomto článku sa pozriem na tri zaujímavé investičné príležitosti na realitnom trhu v Dubnici nad Váhom za mesiac september 2024. Ako vždy, snažím sa vyberať atraktívne nehnuteľnosti s dobrým pomerom ceny a kvality v žiadaných lokalitách.

Po preskúmaní ponuky musím konštatovať, že tentokrát je na výber menej zaujímavých príležitostí ako obvykle. Napriek tomu sa mi podarilo nájsť niekoľko bytov, ktoré stoja za pozornosť investorov.

Medzi vybranými ponukami nájdete jeden 1-izbový a dva 2-izbové byty v rôznom stave. Ak by ste mali záujem o detailnejší prehľad investičných príležitostí alebo častejšie aktualizácie, neváhajte ma kontaktovať. Rád vám pomôžem osobne alebo vás spojím s kolegami, ktorí sa špecializujú na daný región.

Pod hájom, 1 izbový byt, Kompletná rekonštrukcia, Dubnica nad Váhom: 87 500,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Jednoizbový prerobený byt so všetkými základnými náležitosťami v príjemnom prostredí. Prednosťou sú minimálne mesačné náklady a dobrá dostupnosť prírody. Možnosť využívania ihriska vo dvore zvyšuje atraktivitu pre rodiny s deťmi. Bytový dom je po čiastočnej rekonštrukcii, čo znižuje potrebu ďalších investícií. Výhodná lokalita mimo centra s občianskou vybavenosťou v okolí.

Ďalšou výhodou je, že byt prešiel kompletnou rekonštrukciou vrátane výmeny väčšiny inštalácií a povrchov, čo by malo zaručiť jeho bezproblémový technický stav. Bytový dom má zatiaľ neopravenú fasádu, čo môže byť menšie riziko do budúcna.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 39 m² s cenovkou 2 244 €/m².

Mediánová cena €/m² bytov rovnakého druhu, stavu a na rovnakej ulici je 2 250 €. Byty s rovnakou výmerou tu teda obvykle stoja 87 750 €.

Ponuková cena je nižšia o 6 € na m². Byt je lacnejší o cca 0 % , resp. 234 € v porovnaní s mediánovou cenou.

Pod hájom, 1 izbový byt, Kompletná rekonštrukcia, Dubnica nad Váhom: 87 500,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Zrekonštruovaný 1-izbový byt je vo veľmi dobrej lokalite blízko prírody. Nevyžaduje ďalšie investície, má nízke mesačné náklady. Výhodou je nová strecha, plánovaná obnova fasády, dostupnosť ihriska a ihrísk v bezprostrednej blízkosti. Ideálny pre single alebo mladý pár.

Vzhľadom na lokáciu v pokojnom prostredí, zrealizovanú rekonštrukciu a plánovanú obnovu bytového domu má tento 1-izbový byt potenciál pre prenájom. Rizikom môže byť len menšia rozloha. Celkovo však predstavuje zaujímavú príležitosť na investíciu.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 39 m² s cenovkou 2 244 €/m².

Mediánová cena €/m² bytov rovnakého druhu, stavu a na rovnakej ulici je 2 250 €. Byty s rovnakou výmerou tu teda obvykle stoja 87 750 €.

Potrebujete oceniť nehnuteľnosť pred predajom, alebo pre dedičské konanie?

Kontaktujte ma a pomôžem Vám.

0903 618 307 info@vladimirgabor.sk

Ponuková cena je nižšia o 6 € na m². Byt je lacnejší o cca 0 % , resp. 234 € v porovnaní s mediánovou cenou.

Centrum I., 2 izbový byt, Pôvodný stav, Dubnica nad Váhom: 102 000,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Tento 2-izbový panelákový byt v Dubnici nad Váhom ponúka výhody existencie občianskej vybavenosti v pešej dostupnosti, bezproblémového celodenného parkovania a nízkych mesačných nákladov. Príťažlivosťou je tiež jeho dispozičné riešenie umožňujúce prerobenie podľa vlastných predstáv a existencia nových okien. Nevýhodou je však potreba kompletnej rekonštrukcie v pôvodnom stave, s výnimkou nových okien. Bytový dom prešiel čiastočnou renováciou s novým výťahom a vchodom.

Lokalita Centra I je veľmi žiadaná. Výhody zahŕňajú byt s balkónom, veľkú vstupnú chodbu, rohovú kuchyňu so špajzou a prechody medzi obývacou izbou a možnou spálňou. Celková výmera 58 m2 ponúka dostatočný priestor na prerobenie bytu podľa vlastných predstáv po náročnej rekonštrukcii.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 58 m² s cenovkou 1 759 €/m².

Ponuková cena je približne rovnaká ako mediánová cena, ktorá je 1 758 €/m². Byty s touto konfiguráciou obvykle stoja okolo 101 964 €.

Napriek tomu odporúčam negociovať zľavu vo výške cca 5 098 €, aby kupujúci získal lepšiu cenu.

Centrum I., 2 izbový byt, Kompletná rekonštrukcia, Dubnica nad Váhom: 118 000,- €

Zobraziť ponuku

Komentár: Ponúkaný je kompletne zrekonštruovaný dvojizbový byt v Dubnici nad Váhom v centre mesta. Mesačné náklady na bývanie sú približne 170 €. Lokalita je tichá s dobrou dostupnosťou občianskej vybavenosti a možnosťou parkovania. Medzi výhody patria nový výťah, zateplenie domu a vlastné kúrenie. Kupujúci už nemusí investovať do žiadnych väčších opráv alebo rekonštrukcií, keďže byt prešiel rozsiahlou rekonštrukciou vrátane novej kuchynskej linky, interiérových úprav a inštalácií.

Podrobnosti o priestorovom riešení a vzhľade bytu sú prezentované v 3D virtuálnej a video prehliadke. Byt má východnú a západnú orientáciu s dvoma balkónmi, pivnicu a priestor na bicykle. Nachádza sa v panelovom dome na druhom poschodí zo siedmich.

Cenová analýza a trhové porovnanie:

Byt má výmeru 62 m² s cenovkou 1 903 €/m².

Ponuková cena je približne rovnaká ako mediánová cena, ktorá je 1 903 €/m². Byty s touto konfiguráciou obvykle stoja okolo 117 986 €.

Napriek tomu odporúčam negociovať zľavu vo výške cca 5 899 €, aby kupujúci získal lepšiu cenu.

Tento investičný výber vychádza každý prvý deň v mesiaci a referuje o ponukách za predchádzajúci mesiac, ktoré boli v čase písania ešte aktívne. Je možné, že po jeho vydaní sa ich stav zmenil – môžu už byť rezervované, predané, alebo stiahnuté z predaja. Ak chcete dostávať viac investičných príležitostí a častejšie, kontaktujte ma. Cenová analýza slúži len pre lepšiu a rýchlejšiu orientáciu v záplave ponúk. Na kvalitné posúdenie ponuky, je potrebná osobná obhliadka nehnuteľnosti najlepšie s kvalifikovaným realitným maklérom. Niektoré drahšie byty môžu byť výbornou kúpou a naopak, lacný alebo zľavnený byt ešte neznamená dobrú kúpu.

Photo of author

Vladimir Gábor

Realitný maklér s dlhoročnými skúsenosťami v predaji a kúpe nehnuteľností.