Nepálená tehla, piecky a latrína: Predaj chalupy s dušou

Vladimir Gábor

Taký je život, Predaj

Predaj chalupy je vždy emotívna záležitosť aj pre realitného makléra. Najmä ak ide o takú perlu, akou bola tá táto.

Predstavte si to – malebná víkendová nehnuteľnosť za cenu, pri ktorej sme mali obhliadky ako na bežiacom páse.

Pozemok taký veľký, že by sa na ňom dalo hrať pólo, keby sme mali kone. A čo je najdôležitejšie – autentická latrína za stodolou, ktorá bola svedkom mnohých rodinných drám a urgentných situácií.

Vnútri nás vítali pôvodné piecky, ktoré by nezahanbili ani múzeum ľudovej architektúry. Steny z nepálenej tehly v letných horúčavách poskytovali príjemný chládok, akoby tam bola zabudovaná klimatizáciu. Kto by to bol povedal, že blato a slama môžu byť lepšie ako najmodernejšie technológie?

Domček mal obrovský potenciál na prístavbu a nadstavbu.

Potrebujete oceniť nehnuteľnosť pred predajom, alebo pre dedičské konanie?

Kontaktujte ma a pomôžem Vám.

0903 618 307 info@vladimirgabor.sk

A tak sa stalo, že si našiel nových majiteľov. Mladý pár, plný energie a snov. Videli v ňom to, čo my už nie – budúcnosť. Plánujú prístavbu, zmeny, modernizáciu. Z víkendového útočiska sa stane celoročné bývanie.

Je to ako sledovať, keď vaše dieťa ide prvýkrát do školy. Ste hrdí, dojatí, ale zároveň máte obavy. Bude tá prístavba citlivá k pôvodnej architektúre? Nezničia tú čarovnú atmosféru starých čias? A čo latrína – prežije modernizáciu?

Ale potom si uvedomíte, že to tak má byť. Chalupa dostane nový život, novú energiu. Možno zmizne pár starých tehál, ale pribudnú nové spomienky. A kto vie – možno tí mladí raz zistia, že latrína za domom má svoje čaro, ktoré žiadne moderné WC nenahradí a ponechajú ju.

Tak som sa rozlúčil s touto chalupou. S úsmevom na tvári a slzou v oku. A s tichým prísľubom, že ak nás niekedy pozvú na návštevu, prinesieme fľašu domácej slivovice.

Lebo niektoré tradície by mali prežiť každú rekonštrukciu.

Vidiecka dedina s domami a záhradami
Tradičné vidiecke domy

#pracovné

Photo of author

Vladimir Gábor

Realitný maklér s dlhoročnými skúsenosťami v predaji a kúpe nehnuteľností.